Hazelnootkoekjes
Oven voorverwarmen op 220 graden (gasovenstand 7)
- Pakje bladerdeeg
- pot chocoladepasta
- 50 gram stukjes geroosterde hazelnoten
- suiker
Laat het pakje bladerdeeg ontdooien. De ondergrond bestuif je met een beetje bloem. De plakken leg je twee hoog, je gebruikt het hele pak en krijgt dus een hele lange rechthoek. Zorg dat de plakjes elkaar een klein beetje overlappen en strijk ze vast met je vinger (en een beetje water). Smeer een dun laagje chocoladepasta op de gehele bovenkant. Strooi de stukjes hazelnoot er over. Rol de onder- en bovenkant naar elkaar toe (dus oprollen tot de helft, zowel boven als onder over het lange gedeelte). Met een beetje water plak je de twee gedeeltes aan elkaar.
Snij plakjes van een centimeter. Leg ze op het bakpapier en druk ze plat met een spatel (of je vingers). Strooi er nog een beetje suiker over en bak ze dan ongeveer 10 minuten in de oven (als het bladerdeeg geel kleurt...zijn ze klaar). Laat ze op een rooster verder afkoelen.
Oh, heerlijk. En laat ik nou alle ingredienten in huis hebben...
BeantwoordenVerwijderenLekker! Zelf gebakken koekjes voor de kerst ik ga ze zeker maken.
BeantwoordenVerwijderenVrolijke groetjes Renée
Oh maar dit klinkt goed!! Morgen maar eens even aan de slag! lekker!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het delen!
oeh!!! lekkeeeeeeer!
BeantwoordenVerwijderendat ga ik eens proberen!
Die zien er lekker uit, ik ga gauw eens hazelnoten halen. De rest heb ik al in huis.
BeantwoordenVerwijderengroetjes Natasja
Dat klinkt heel erg lekker. Je brengt me op een idee.
BeantwoordenVerwijderenLiefs MamaNatuurlijk
Hoi Grietje
BeantwoordenVerwijderenIk wou even zeggen dat ik jou muisje pita gemaakt heb. En staat op mijn blog www.kaetty.blogspot.com heb een link geplaats van jou blog in het bericht!
Heel erg bedankt voor het patroontje!
Liefs Kaatje