vrijdag 5 mei 2017

Mini Pavlova met hazelnoot crème en donkere chocolade ganache

Mini Pavlova met hazelnoot crème en donkere chocolade ganache
Haaknaald nr.2 , Catania 263 licht zalm, 106 wit, 162 bruin en goudkleurige kraaltjes


  • Met wit: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
  • Haak 2 vasten in de 2de opening, haak dan 2 vasten in elke 4de opening. Laatste twee steken gewoon haken zonder te meerderen (30)
  • Haak 2 vasten in elke 5de (36)
  • Haak alle maar alleen de achterste lussen (36) 
  • Haak alle (36)
  • Haak alle maar alleen de achterste lussen (36)
  • Haak alle (36)
  • Verder met zalm: Haak alle maar alleen de achterste lussen (36)
  • Haak alle (36)
  • Haak alle (36)
  • Haak elke 5de en 6de samen (30) 
  • Haak de 4de en 5de samen (24)
  • Haak de 3de en 4de samen (18)
  • Haak de 2de en 3de samen (12) Vullen.
  • Haak de eerste en tweede samen (6) Draad breken, opening door rijgen en draad wegsteken.
Ganache met bruin
  • Bruin: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak een ketting van 6 losse, haak vanaf de haaknaald in elke opening van de ketting een half stokje (dat zijn dus 5 x een half stokje). Haak twee losse en haak een halve vaste in de volgende opening. Begin met de volgende ketting van 6. Zo haak je door tot je elke opening van de ring gehaakt hebt.


Je hebt nu dit figuur gehaakt. Werk de draden weg.

Pak een lange draad naaigaren. Je kijkt naar de goede kant van het figuur.
Ga door de achterste lus van de 6de losse. Of simpel: je ziet bij elk punt twee Vtjes, in de rechtse pakje de de achterste steek. Kijk naar de foto. Je haat door elke punt op deze manier, dus alleen van voor naar achteren, de volgende ook weer van van voor naar achteren. Het maakt niet uit of dit met de klok mee of tegen de klok in gebeurd, als je maar rond gaat.
Als je het naaigaren samentrekt, ontstaat de vorm van opgespoten ganache.
Pak nu je petit fourtje erbij, met de bovenkant naar boven.
Haak nu met wit in de witte lusjes, in elk lusje een stokje.
Werk de draden netjes weg, zo ziet de overgang er uit.
Naai de kraaltjes er op en daarna pas de opgespoten ganache.
Nog even een foto van bovenaf.
Is het geen plaatje :-)
Onderaan dit bericht staat een linklijst, je kunt hier de link naar het blog bericht plaatsen van jouw gehaakte petit fourtje. 
In dit geval van een Mini Pavlova met hazelnoot crème en donkere chocolade ganache.
Heb je geen blog of site? Ik heb een groep-album gemaakt, je kunt je foto daar neerzetten (je zal de foto niet gelijk zien omdat ik hem eerst moet goedkeuren, i.v.m. spam) : Klik. Als het niet lukt, mail mij de foto en ik zal hem toevoegen aan het album.
Ik heb ook op Ravelry een groep opgericht voor deze Petit Four Crochet Along: klik. Daar kun je de foto's plaatsen van jouw petit fours. Nog geen Ravelry account? Het is gratis en zeker de moeite waard om te doen aangezien je er enorm veel patronen kunt vinden. De groep heb ik in het Engels opgezet zodat iedereen elkaar kan begrijpen. Ben je niet goed in Engels? Het geeft niet, dat je mee doet is het belangrijkste;-)
 Ravelry group  for the Crochet Along.
Show your Mini Pavlova with hazelnut cream and dark chocolate ganache, place the URL to your blog under this message.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...