vrijdag 9 juni 2017

Sweetheart Petit Four


Sweetheart Petit Four
Haaknaald nr.2 ,  Catania katoen nr. 222 roze, 105 crème, 114 fuchsia.

Roze 222: Haak een ketting van twee losse, haak in de tweede losse vanaf de naald geteld 2 vasten, haak 1 losse en draai je werk.
*Haak in elke vaste een vaste en in de laatste steek haak je er twee (het meerderen doe je dus elke keer in de laatste steek), haak een losse en draai je werk.*
Herhaal wat tussen de sterretjes staat tot je 10 vasten hebt. Draai je werk maar je haakt nu geen keer losse (die losse aan elke einde van de toer).
  • Haak 5 vasten en draai.
  • Haak 4 vasten en draai.
  • Haak 3 vasten en draai.
  • Haak twee vasten, draad breken.

Herhaal waar de zwarte rondjes bijstaan voor de andere kant, let er op dat je vanaf het midden begint (midden hart) anders klopt het niet kwa voor-en achterkant van de steken. 
Het tweede deel haak je vanaf het midden.

Haak een rand vasten om het hart heen. In de punt haak je 3 vasten. Bovenin bij de bochten zitten 2 vasten, daar haak je in elke vaste 2 vasten in (in de eerste vaste twee en in de tweede vaste twee).
Herhaal het patroon voor de onderkant van het hart.
Door de extra steken bij de ronding bovenaan kun je een gaatje krijgen. 
Deze opening sluit je makkelijk om de steken samen te rijgen en zo het gaatje te dichten.

Met fuchsia 114: Haak een toer vasten in de achterste lussen. Bovenaan het hart, in het midden tussen de rondingen, zitten drie steken (1 voor het midden, het midden en 1 na het midden) deze drie steken haak je in 1 keer samen. Dit doe je door je naald door de lus te steken en het draad op te pakken, je pakt dan gelijk de volgende en bij de volgende trek je het in 1 keer door de twee lussen die op je naald zitten).
Met crème: Haak een toer alle (gewoon in elke steek een vaste).

Herhaal al het bovenstaande voor de onderkant van het hart.
Pak de twee delen (harten) en leg ze met de verkeerde kanten op elkaar.
Haak aan elkaar vast met halve vasten, vergeet niet om tussendoor het petit fourtje te vullen ;-)
Haak aan de onder- en bovenkant een toer vasten.
Het draad netjes wegwerken doe je zo.

Bloem
Roze: haak 5 vasten in de ring.
Crème: Haak 2 losse, stokje, 2 losse en een halve vaste. * In de volgende opening een halve vaste, 2 losse, stokje, 2 losse en een halve vaste* Herhaal tot je 5 bloemblaadjes hebt gehaakt.
Werk de draadjes weg.
Naai alleen het hart van de bloem vast op het hart.
Onderaan dit bericht staat een linklijst, je kunt hier de link naar het blog bericht plaatsen van jouw gehaakte petit fourtje. 
In dit geval: Sweetheart Petit Four
Heb je geen blog of site? Ik heb een groep-album gemaakt, je kunt je foto daar neerzetten (je zal de foto niet gelijk zien omdat ik hem eerst moet goedkeuren, i.v.m. spam) : Klik. Als het niet lukt, mail mij de foto en ik zal hem toevoegen aan het album.
Ik heb ook op Ravelry een groep opgericht voor deze Petit Four Crochet Along: klik. Daar kun je de foto's plaatsen van jouw petit fours. Nog geen Ravelry account? Het is gratis en zeker de moeite waard om te doen aangezien je er enorm veel patronen kunt vinden. De groep heb ik in het Engels opgezet zodat iedereen elkaar kan begrijpen. Ben je niet goed in Engels? Het geeft niet, dat je mee doet is het belangrijkste;-)
 Ravelry group  for the Crochet Along.
Show your Sweetheart Petit Four, place the URL to your blog under this message

6 opmerkingen:

Wendy's Mhaaksels zei

Sweet!
Fijn weekend.
Groetjes,
Wendy

de DIY Diva zei

Deze is echt schattig!
Groetjes
Martine van de DIY Diva

Jeanine zei

Schattig om mee te eindigen. Bedankt Grietje voor al de mooie patroontjes. Het was weer heel leuk om ze allemaal te maken. Ik kijk al uit naar een volgende serie ;-)

Groetjes,
Jeanine

Lenie zei

Grietje bedankt voor de leuke inspiratie, jammer dat de schaal vol is.

Groeten, Lenie

De Breimeisjes zei

Wat een prachtig taartje als afsluiter! Ik heb (nog) niet mee gehaakt, maar heb ze nu wel allemaal bekeken en het water loopt me af en toe in de mond! Erg leuke patronen allemaal!
Groetjes,
Akkelien

roth phallyka zei

Martine van de DIY Diva


เย็ดสาว

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...