dinsdag 4 mei 2010

Zelf maken: Bijzonder gevaarlijk knipje

Help help!!! Er zit een krokodil in haar haren!


Het knipje is gemaakt van (hoe kan het ook anders) een knipje, wat vilt, beetje lijm, garen en een waterbeestje (zitten er meer in een zakje) die je bij de Action kunt kopen (ik heb ze ook wel eens bij de drogist zien liggen)
Ik moet ook gelijk aan Goede tijden slechte tijden denken...herinneren jullie de rol van Isa Hoes nog? Die liep ook altijd met geweldige dingen op haar hoofd. Tijd voor een beetje 'Isa Hoes nostalgie' en maak ook een knipbeest ^_^
 1. Wat heb je nodig?: Een kaal knipje, een strookje vilt die om het knipje past, een leuk plastic beestje, goede alleslijm, draad, een gewoon naaldje en een sterke naald (ik gebruik een naald die je voor lampenkappen gebruikt (komt uit een setje naalden die te koop zijn bij de Hema) Haal het pinnetje aan de binnenkant er even uit zodat het niet in de weg zit.
 2. Lijm het reepje vilt op het knipje.
 3. Naai aan de binnenkant het vilt naar elkaar toe.
 4. Dan werk je de randjes af met een festonsteekje.
 5. Steek het pinnetje terug om te kijken of het nog wel lekker pas (zou jammer zijn dat als je klaar bent hem er niet meer tussen kunt krijgen omdat je op die plekken te hoog met het vild bent gegaan) Je kunt het pinnetje nu laten zitten.
 6. Pak je beestje en de sterke naald erbij. Hou het knipje eerst tegen het beestje zodat je weet waar je moet prikken (langs het knipje)
 7. Leg het knipje even aan de kant en rijg een sterk draad (of 4 dubbel Gûtermanngaren) door de naald en trek dan de naald er door. Mocht het stroef gaan...pak dan even een tangetje om de naald er verder doorheen te trekken.
 8. Pak het knipje er weer bij en steek door het vilt aan de achterkant naar de overkant.
 9. Aan de overkant steek je weer door het beestje heen en kom je uit aan de overkant van het beginpunt (foto laat het duidelijk zien)
 10. Ha ha ha, dit is dezelfde foto als 9 en dat zie ik nu pas ;-)
 11. Je steekt de naald weer (naar de overkant toe) door het vilt heen.
 12. Doe eerst een kloddertje lijm onder het beestje en trek het draad strak aan. In het draadje maak je nudrie knoopjes op elkaar en werk de draadjes weg door ze door het vilt te steken en af te knippen.
 13. Dan krijg je dus dit.
 14. Je knipje is klaar! Laat het mij weten als je hem gemaakt hebt, ik kom graag op jouw blog het knipbeestje bewonderen.

1 opmerking:

Miriam zei

Oe leuk! Maar ik denk dat zoonlief geen knipjes in z'n haar wil (het is te kort ook denk ik) Ikzelf heb wel lang genoeg haar voor een knipje maar ze zakken er zo snel uit omdat ik heel fijn sluik haar heb. Misschien eens kijken of ik iemand er ene cadeau doen kan.

Groetjes
Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...