woensdag 1 september 2010

Knoopster: Vriendschapsbandje

Met een knoopster kun je prachtige koorden knopen en dat gaat op een hoog tempo, het gaat veel gemakkelijker en sneller dan punniken. Ideaal voor ongeduldige mensen ;-) Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar het is heel gemakkelijk. Je knipt 7 gelijke draden en knoopt die samen. Dan steek je de knoop door de opening van de ster en verdeel je de draden over de gleufjes, je houd 1 gleufje leeg. Dan ga je steeds dezelfde richting op en stop je elke keer het derde draadje in het lege gleufje.
Ik heb hier 3 zwarte en 4 witte gebruikt en dan krijg je dus dit.
Om een vriendschapsbandje te maken die je kunt verstellen...doe je het volgende: Knoop het linkse gedeelte aan het rechter en zorg er voor dat de uiteinde van links naar rechts wijst (duidelijk te zien op de foto) Hierna leg je een knoop (deze knoop maak je zo strak als je kan) in de losse draden en zorg er voor dat deze strak tegen de eerste knoop aan ligt. Draai het bandje om en doe precies hetzelfde aan de anderkant (je kunt natuurlijk ook in spiegelbeeld werken en dan hoef je het bandje niet om te draaien, net wat je zelf handiger vindt) En knip als laatste alle losse draden strak af tegen de knoop. 
Dan krijg je dus dit, je kunt het bandje nu verstellen.  Je zou zelf een knoopster kunnen maken van een bierviltje of wat anders maar het is veel gemakkelijker/handiger om er eentje te kopen.
Je koopt hem bij Atelier Keet
En ach, ik heb verder niks met vriendschapsarmbandjes maar als kind was ik er gek op. Misschien leuk om er voor elk kind in de klas er eentje te maken, leuk om met een traktatie mee te geven. dat is weer een keer wat anders dan die eeuwige potloden en gummetjes. De koorden kun je natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken...misschien als sleutelhanger, voor om een zakje, voor de sier om een potje en misschien heb je er zelf nog een beter idee voor ;-)

9 opmerkingen:

Keet zei

nou ja Grietje!! wat lief dat je hier de knoopster zo in het zonnetje zet!! Dank je wel!

Birgitte aka Bietje zei

Bedankt Grietje voor je uitleg. Ik ga het zeker eens proberen. Atelier Keet vertelt dat het een ideaal dingetje voor op de achterbank van de auto is (voor kinderen dus). En dat lijkt mij ook.

Karin zei

Leuk zeg!! denk dat dat wel iets is voor mijn dochter ( moet ze misschien nog ietsjes ouder voor zijn) Het is iig een leuke kado tip

Grietje zei

Het is een geweldig cadeau, niet alleen voor op de achterbank maar ook heerlijk na een drukke dag. Het werkt ontspannend en ze zijn toch lekker (druk) bezig ;-)

Tineke zei

Wat een lief bandje, Grietje! En wat een goede uitleg. Ik kende de knoopster niet, maar vind het een enig ding. Zeker omdat het zo snel gaat. Zou het ook leuk zijn om er kleine ornamentjes aan te hangen bedenk ik me nu?

Unknown zei

Ja, leuk wij kennen de knoopster ook !
De kinderen hebben al heel wat vriendschapsbandjes geknoopt en ik ook tijdens de turnlessen van mijn dochters.
Groet Thea

Margreet zei

Wat een leuk vriendschapsbandje. Lijkt me inderdaad een reuze handig tooltje die knoopster.

Keet zei

haha tooltje, das een mooi woord. Knoopster is voor kinderen vanaf een jaar of 4-5.

jenlon zei

Ik heb gisteren mijn eerste vriendschapsbandje geknoopt en ik zocht nog net een manier om 'm verstelbaar vast te knopen. Dank voor je info. Ik ga er zeker nog meer knopen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...