zaterdag 30 januari 2010

Haakpatroon: Colorful flower raam-/muurhanger

Patroon raamhanger (gehaakt met haaknaald 3, gebruik een metalen ring van 13cm doorsnee)

Haak een ketting van 8 losse en sluit met een halve vaste tot een ring.

1ste toer: Haak 4 losse, een stokje in de ring *2 losse een stokje in de ring* Herhaal dit 9 keer. Sluit met een halve vaste in de tweede losse van de 4 losse waar je in deze toer mee begonnen bent.

2de toer: Haak twee losse, haak twee stokjes in de opening. *Haak een stokje op het stokje van de vorige toer, haak twee stokjes in de opening* Ga door tot je 29 stokjes hebt, sluit met een halve vaste in de tweede losse waar je in deze toer mee begonnen bent.

3de toer: Haak 3 losse *Haak een stokje (op elk stokje van de vorige toer komt een stokje) en dan een losse* Ga zo helemaal rond. Sluit met een halve vaste in de tweede losse waar je in deze toer mee begonnen bent.

4de: Haak 2 losse. Haak een stokje in de opening, dan een stokje op het stokje van de vorige toer. Ga zo helemaal rond. Sluit met een halve vaste in de tweede losse waar je mee begonnen bent met deze toer.

5de: Haak 4 losse. Haak in de tweede opening een stokje. Haak twee losse haak in de tweede opening een stokje. Ga zo helemaal door en sluit met een halve vaste in de tweede losse waar je deze toer mee begonnen bent.

6de: Nu pak je de ring erbij en haak hem met een vaste vast aan de ring. Je gaat om de ring heen haken met vasten. 3 tussen de openingen en 1 op het stokje. Ga zo helemaal rond, je hebt nu 120 steken.

7de: Verander van kleur. Haak nu een rand vasten.

8ste toer: De blaadjes worden als volgt gehaakt: *Een halve vaste, een vaste, een stokje, een dubbelstokje, een 3 dubbelstokje, een driedubbelstokje, een dubbelstokje, een stokje. een vaste, een halve vaste* Herhaal wat tussen de sterretjes staat.

9de toer: Nu komt het tweede laagje van het blad: *Een vaste, een vaste, stokje, 2 dubbele stokjes in 1 opening, 2 dubbele stokjes en een drie dubbel stokje in 1 opening, 3 dubbelstokje en twee dubbele stokjes in een opening, twee dubbele stokjes in 1 opening, stokje, vaste, vaste*

10de toer: Laatste laag. Om te voorkomen dat de blaadjes krullen...heb ik een halve slag kleinere haaknaald gebruikt. Deze toer bestaat uit vasten, in de vorige toer heb je meerdere stokjes in een opening gehaakt. Bij deze toer haak je twee vaste tussen de twee dubbele stokjes tot en met de volgende twee dubbele stokjes. Dat is dus zo: Vaste, vaste, vaste, 2vaste in 1 opening doe dit in totaal 8x, vaste, vaste, vaste.
Ga helemaal rond en sluit met een halve vaste en haak dan nog 10 losse(of 15 na gelief de lengte van het lusje) Steek de haaknaald van voren in de halve vasten waar je de laatste toer mee gesloten hebt en haak een halve vaste. Draad doorknippen en draad weg steken.
Mocht het zo zijn dat het blad nog iets krult...kun je de strijkbout er even opzetten of gewoon even met je hand glad strijken.


Veel plezier met maken.I don't have a translation for this pattern. My English is not so good and it will take me forever to translate this. Sorry....
If there is any interest, I will try to make an Englisch version.

4 opmerkingen:

Esther zei

wat leuk je raam hangers, zo fleurig.
Groetjes Esther.

atelierlemlem zei

Heel mooi weer geworden Grietje! Ik heb sterretjes gehaakt voor in de kerstboom en heb ze in suikerwater gedaan, een paar minuten, en toen op een papiertje laten drogen. Ze worden dan heel hard en krullen niet meer. Misschien zou je dat ook met de raamhangers kunnen doen als ze teveel krullen.

Daan zei

O, dank je, dat ga ik proberen (ben nogal een wildhaker, krijg altijd ruzie met patronen ;-)

Connys Cottage zei

wat lief.Zo leuk gedaan.


groetjes Conny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...