donderdag 17 juni 2010

Hoe ik de ogen maak van mijn poppen.

Zo af en toe krijg ik de vraag hoe ik de ogen van mijn poppen zo mooi krijg en omdat ik nu bezig ben met een pop (ze heet Lisa)...heb ik tussendoor een paar foto's genomen zodat ik jullie kan laten zien hoe ik dat dan precies doe.
Ik pit eerst de ogen door en pak dan borduurzijde en neem daar één lange draad van. Ik steek deze door het hoofd en laat het draadje lang genoeg aan de achterkant van het hoofd voor het afhechten en terugsteken in het stof (huidtricot).
De ogen borduur ik met de platsteek, voor het borduren gebruik ik het kleinste naaldje (dun en kort van stuk). Ik begin eerst met het breedste gedeelte van het oog en ga dan naar beneden.
Van beneden weer terug naar het midden en dan ga ik omhoog.
Van boven weer terug naar het midden en dan kijk ik of ik ergens nog een steekje moet zetten om een mooiere vorm te krijgen. Dan pak ik een poppennaald en steek het draadje door het hoofd naar achteren en zet het daar vast. Het tweede oog maak ik net zo. Ik teken niks af...ik doe het op gevoel ^_^

7 opmerkingen:

Jolanda zei

Dank je wel! Dit verduidelijkt een hele boel. Kan niet wachten om het in de de praktijk te brengen.

Barbara Oudejans zei

Mooie ogen, hoor! Fijn dat je dit met ons deelt! Lieve groetjes, Barbara

kitty koppejan zei

bedankt nu is het me duidelijk en ga ik een keer uit proberen en hopen dat het lukt

kitty

Unknown zei

Mooi hoor,ga ik ook eens proberen.
Groet Thea

Ingrid. zei

Leuk om te zien hoe jij je ( altijd erg mooie ! ) ogen maakt ; dank je wel .
Groetjes van Ingrid.

Mathilde zei

Ik zocht dit op nadat ik vanmiddag op gevoel de ogen maakte van mijn eerste pop. Grappig genoeg deed ik het precies zoals jij het beschrijft (dat doet me dan wel goed), maar ik moet mijn gevoel verder nog wel flink ontwikkelen zeg... ze zijn laaaaang niet zo mooi als de ogen die jij maakt. Maar goed, dat komt vast nog wel :-)

seamsewfine zei

Your doll eyes are just about the most perfect I have seen so far. I have made a head and use it to just practice doing the eyes and I have used from one strand of floss at a time to three. Also I have been told to get good ones use a milliner needle. Thank you for taking the time do show picture by picture, step by step.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...