zaterdag 10 juli 2010

Haakpatroon Matroesjka/Baboesjka

Het lijfje: Haak een ketting van 15 losse. Nu ga je in elke opening 1 vaste haken. Begin in de 14de losse van de ketting en haak door tot het einde. In het einde haak je in totaal 6 vasten (je gaat dan automatisch de bocht om) Haak verder met vasten. Als je aan het einde bent, haak je twee losse en keer je het werk (de afgeronde kant zit dan links) Haak 9 stokjes (1 stokje per opening en dat 9x) Haak daarna 5 vasten *In de volgende opening haak je twee vasten*  Herhaal wat tussen sterretjes staat nog twee keer. Haak nu weer 5 vasten en ga dan verder met 10 stokjes. Haak nu met een andere kleur (vasten) een randje er omheen. Bij de hoeken haak je drie vasten in de opening, als je bij de ronding komt zie je dat er precies 1 opening in het midden van de ronding valt. Haak twee vasten in de opening die ervoor zit, de middelste en degene die daar na komt (de bovenste drie krijgen dus allemaal twee vasten in de opening) Als je helemaal rond bent geweest, komt er nog een randje met vasten omheen maar dan weer in een andere kleur. Op de hoeken haak je weer drie vasten in de opening (dat is dus de middelste vaste waar je in de vorige toer er drie van ingehaakt hebt) Bij de ronding haak je weer twee vasten in de opening. Deze komen in de 6 vasten waar je in de vorige toer 3x over dubbele in hebt gehaakt. Hoofd: Maak een verstelbare ring. Haak 6 vasten in de ring en sluit met een halve vaste. Haak 2 vasten in elke opening en ga verder met de volgende toer zonder te sluiten. Haak 2 vasten in iedere tweede opening en sluit dan af met een halve vaste. De achterkant is de voorkant want anders zit je tegen een spiraal aan te kijken. Voor de oogjes en mond heb ik borduurzijde gebruikt. Haar: Haak 8 losse en haak hem met een vaste vast aan het hoofdje. Haak nu 11 vasten (in iedere opening 1 vaste) en haak dan weer 8 losse. Leg in de uiteindes van de vlechtjes een knoopje en knip het daaronder af. Bloemetjes: Pak een iets dunnere haaknaald en haak een ketting van 25 losse. Steek nu je naald in de 20ste losse en laat hem op je haaknaald staan, pak de 15de losse op en laat hem staan, pak de 10de op, de 5de en de aller eerste. Nu haal je met de haaknaald het draad door (het draadje wat rechts van je haaknaald zit) Goed aantrekken en dan de twee draadje samen knopen (begin en eind draadje van de ketting) Het knoopje zit straks tegen het lijf aan en omdat je het er op moet naaien....zie je er niks van. Nog even hoe je het hartje maakt van het bloemetje...Pak een ander kleurtje en naai twee (plat)steekjes in het midden van het bloemetje. Naai met naaigaren het gezichtje en bloemetjes aan het lijfje vast.

12 opmerkingen:

Barbara Oudejans zei

Wat lief dat je het patroon op je weblog hebt gezet! Ga ik zeker eens proberen! Lieve groetjes, Barbara

Francien zei

Bedankt voor het patroontje Grietje...het is een schatje en ook ik ga het zeker proberen te maken....
groetjes Francien.

Guusje zei

Leuk!

Unknown zei

Dank je wel voor het mooie patroon!
Groet Thea

Carla zei

Dank je wel voor dit leuke patroon.
Groetjes Carla.

Anoniem zei

wat een schatjes!!! ze zijn echt onweerstaanbaar! maar hoe ben je op het idee gekomen? maar het is voor de rest een super patroon...

groetjes anoniem...

Grietje zei

Hoi Anoniem,

Er was iemand die vroeg naar een Matroesjka die ze ergens op kon naaien. En ik dacht...ik probeer het eens^_^

Veel plezier met het patroontje!

Anoniem zei

Hai Grietje,
Het is al eerder gezegd maar ik vind ook.....
SUPER DAT JE JE PATRONEN DEELT!!!!!
En lief en creatief zijn ze ook nog.
Ik ga Pimpampoentje en Pita zéker uitproberen, heb geen blog (lukt me niet) maar als ze af zijn stuur ik je een mail.
Groetjes
Carin

Bernadette zei

Dit is echt super dat je dat patroontje hier plaats. Ik ben helemaal gek van Baboesjka's. Die ga ik zeker heel vaak haken. Hartelijk dank.

mirjam zei

Enorm leuk die popetjes.
en en heel leuke blog
mirjam
www.fibersiv.net

www.differenrtart.org

Anoniem zei

Your means of telling all in this paragraph is genuinely fastidious,
every one be capable of simply be aware of it, Thanks
a lot.

Here is my page :: quantrim
Also see my page: buy quantrim

Eufy zei

Hoi, ziet er weer super leuk uit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...