dinsdag 14 december 2010

Kerstbal haken nr.1

Kerstbal haken
Gebruik ballen van piepschuim met een omtrek van ongeveer 25cm. Deze komen bij de Action vandaan en worden verkocht als sneeuwballen. Je haakt twee delen die je dan later bij de punten aan elkaar vastzet om de kerstbal heen. Gehaakt met Wibra wol met haaknaald 3.

  • Begin met een verstelbare ring en haak 12 vasten om de ring.
  • Haak 3 losse *een stokje in de opening, een losse* Herhaal wat tussen sterretjes staat. Sluit met een halve vaste in de tweede losse van het begin van deze toer.
  • Haak een vaste in de eerste opening, haak 6 losse *Haak een vaste in de volgende opening en in de opening die daarna komt ook weer een vaste, haak 6 losse* Herhaal wat tussen de sterretjes staat. Op het einde haak je een vaste in de laatste opening en dan een halve vaste in de eerste vaste van de vorige toer.
  • Haak 8 vasten om elk boogje. Eindig als volgt: Haak een halve vaste in de eerste, tweede, derde, vierde en vijfde vasten van het begin van deze toer (je zit nu bovenaan een boogje)
  • Haak 12 losse, haak een halve vaste in de 5de vaste van het boogje (van de vorige toer) Dit doe je tot je alle boogejs gehad heb, het laatste boogje sluit je met een halve vaste.
  • Haak 14 vasten om ieder boogje en sluit met een halve vaste.

5 opmerkingen:

flowersandhome zei

Heel mooi en ook heel mooi van jou dat je dit alweer met ons deelt! Ik zou een kerstbal(ja, met één beginnen ;-)) willen breien om dan op te vullen. Working on it...
Grtz,
Marian

Anoniem zei

Malaysia & Singapore & brunei ultimate online blogshop for wholesale & quantity korean accessories, accessories, earstuds, pendant, rings,
hair, bracelet & bracelet add-ons. Promotion 35 % wholesale price cut. Ship Worldwide
Feel free to surf my weblog : vardenafil

Anoniem zei

Hello, Neat post. There is a problem with your web site
in internet explorer, would check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a big component to people will leave out
your great writing because of this problem.
Here is my weblog : Muscle Building

Anoniem zei

Om de kerstbal te haken om als eerste een verstelbare ring te maken en haak 12 vasten om de ring kun je je nader verklaren wat je bedoelt met verstelbare ring ?

Yvonne

Stephanie zei

Leuk patroon, ik heb naar je site gelinkt vanaf mijn nieuwe website www.gratis-haakpatronen.nl

Groet
Stephanie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...