maandag 21 maart 2011

De Pieper Miep


Weten jullie het nog? Dirk Buis was bij Het beste idee van Nederland met zijn pieper-miep. Ik liep vandaag in de AH en zag...
De Pieper Miep, helaas heeft het de naam snelschiller gekregen.
Omdat het de helft goedkoper is dan mijn huidige fijnschiller...mag Miep mee naar huis. Nu heb ik niet echt een hekel aan aardappels schillen maar ik pak wel eerst alle grote eruit. Dan blijven de kleintjes over, die kunnen zo irritant zijn. Hoe vaak ik wel niet heb dat ze tijdens het schillen uit mijn hand floepen. In de winkel let ik er dus altijd op dat er meer grote dan kleine aardappels in de zak zitten.
Ik heb de Pieper Miep natuurlijk gelijk getest^_^ Miep ligt lekker in de hand (dat vind ik al een pluspunt). Ik steek met de prikker in een klein piepertje en begin te schillen. Deze eerste aardappel schiet van mijn prikkertje af en beland pardoes weer terug bij zijn schil hele vriendjes. Nou, dat begint al goed (dus niet). De volgende poging gaat goed. Het is even wennen...je moet absoluut geen kracht zetten. Eigenlijk tik je er gewoon overheen met het mesje. Ik krijg de smaak te pakken. Twee tellen later kijk ik in mijn pan en zie dat ik teveel piepers geschild heb. Mensen het is toch wat...het werkt!
Meneer Buis? Ik wil u hartelijk bedanken voor uw uitvinding en beloof bij deze dat ik geen zakken piepers meer uit zal zoeken.

20 opmerkingen:

Unknown zei

Fijn dat je voor ons al getest heb, ik ga hem ook kopen!
Wel jammer dat een vrouw nog nooit op dit idee is gekomen !
Groet Thea

Anoniem zei

Hij werkt echt. Dat voor nog geen € 3,00.

hester zei

zo dat is fijn om teweten,ik ga morgen gelijk naar de ah om te kijken of die bij ons ook ligt,lijkt me erg handig,dankje wel voor de info.
en hij ziet er nog mooi uit ook!!!!

Unknown zei

Hé, bedankt voor je raad. Als ik eens in de AH ben koop ik er ook een.

Anoniem zei

Hallo allemaal op deze schitterende site
Wel ik ben zeer blij dat jullie ook blij zijn met de Pieper Miep (nu de snelschiller ,wat dat is ie echt)en inderdaad niet te veel kracht zetten ,laat het mesje het werk doen dan gaat het vanzelf snel ,veilig en makkelijk wat wil je nog meer,
In ieder geval bedankt voor je bedankje
En nog veel succes met jullie site
Met vr gr
Dirk Buis
Uitvinder van de Pieper Miep (snelschiller)

Anoniem zei

Ik heb er ook een gekocht
De aardappel schiet van de prikker af te weinig houvast
Het mes je van de scheller is zo bot als Sint-Nicolaas zijn achterwerk.
Idee prima uitvoering slecht jammer

Grietje zei

Mijn mesje is wel scherp...vreemd. Met een bot mesje lijkt het mij ook logisch dat de pieper van het prikkertje afschiet (omdat het mesje in de pieper vast blijft zitten)
Misschien dat het niet werkt met aardappels die ogen/uitlopers heeft.
Het enige nadeel wat ik kan noemen is dat ik een grotere schaal er onderhoud omdat de schilletjes meerdere kanten op vliegen.
Weetje wat ook een groot voordeel is? (kwam ik later achter) Als je links bent....kun je hem ook gebruiken! Mijn oude fijnschiller is alleen geschikt voor rechthandigen.
Anoniem? Op de achterkant van het kartonnetje (verpakking) staat dat als u niet tevreden bent, het terug kunt brengen naar uw AH. Misschien kunt u een nieuwe krijgen? (eentje die wel scherp is?)

Anoniem zei

Heeft digene die zegt dat hij niet goed is wel het transparante plakkertje van het mesje afgehaald ,wat dat is bijna niet te zien
Gr
Dirk Buis

Anoniem zei

Beste Dirk Buis,

Hier een collega finalist van het Beste Idee van Nederland....Marijn. Ik kreeg een paar weken terug een brief binnen van HBIVN en zag dat de PieperMiep in de markt is gezet. Ik vind het ontzettend leuk voor U en heb ook meteen een PieperMiep proberen te kopen...wat bleek ze waren uitverkocht in Den Bosch, gelukkig heb ik er vandaag 1 weten te bemachtigen. Mijn eerste indruk: ziet er mooi uit! Het idee vind ik super! Veel succes met al U andere uitvindingen!

Groet Marijn

Anoniem zei

Hallo hier is Dirk(de uitvinder)
Ik moet anoniem die eerder iets zei over de snelschiller toch gelijk geven
Ik kreeg er vandaag één in mijn handen en daar vlogen ook spontaan de piepers vanaf en het mesje daar was niet mee te schillen
Ik zou zeggen terug naar Albert heijn en omruilen ,waarschijnlijk heeft er een slechte tussen gezeten
Als er nog meer mensen zijn die dit zelfde hebben ,geeft u mij aub een mailtje
Mijn E-mail is dirkbuis@hotmail.com
Alvast bedankt
Gr van Dirk

Michelle zei

Ik ben superblij met Uw uitvinding Dirk! Was meteen al een groot fan en ik wilde echt dat U ging winnen. Ik was dan ook superblij dat ze de piepermiep toch in productie hebben genomen. Heel erg bedankt en veel succes!!

Anoniem zei

Handig ding. Logisch dan ook dat een man dit uitvindt.

John zei

43 getrouwd en voor het eerst aardappels geschild omdat mijn vrouw een slijmbeurs ontsteking heeft in dr schouder en met de pieper miep heel leuk en gemakkelijk heb alleen teveel geschild voor ons tweeen

Anoniem zei

Ook ik kan er niet mee schillen. De schillen vliegen alle kanten op en het mesje is te bot denk ik. Ik moet er echt kracht opzetten wil het werken. En dan gaat het weer beter om hem te gebruiken als een ouderwetse dunschiller, naar me toe werken dus. Dan is hij net zo goed of net zo slecht als iedere andere dunschiller.

Anoniem zei

Je kan toch ook gewoon een vork gebruiken? Mesje erbij en hoppa.

Anoniem zei

Wie weet waar deze "piepermiep" nog te koop is...?

madelon zei

Ik zoek de pieper=miep, die is bij AH niet meer in het assortiment. Wie heeft 'm tweedehands of weet waar ik 'm nieuw kan kopen?

Anoniem zei

Hallo Dirk Buis,
Ik vind het een geweldige uitvinding die Pieper Miep van U.
Ik heb hem al in 2011 gekocht een gebruik hem nog bijna dagelijks.
Ik had in een korte tijd 4x last van een Tennisarm.
De Pieper miep was een geweldige uitkomst om de aardappels mee te schillen, zonder pijn.
Inmiddels heb ik paar jaar terug een groene met witte Pieper Miep gekocht in Valkenburg in één van die grotten, als reserve.
Bedankt Dirk voor je uitvinding.

Tjinta zei

De mijne is overleden. Helaas. Heb nog nooit zoon goeie gehad. Maar ... kan nergens een nieuw exemplaar vinden. Iemand een tip???

Unknown zei

Ik heb er nog wel een voor je liggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...