dinsdag 12 juli 2011

....

 Even geen titel. Ik ben namelijk nieuwsgierig waar jullie aan denken als je naar deze tekening kijkt. Je hoeft niet bang te zijn dat je een verkeerd antwoord geeft want die bestaat niet ;-) Iedereen kijkt anders naar dingen en ik ben zo nieuwsgierig wat jullie zien (wat jij voelt/aan moet denken)...  

Op de twee volgende afbeeldingen zien jullie een deel van de tekening.
(eerste afbeelding is van de complete tekening)

Getekend met Pigma Micron (Sakura) fineliners, A4 formaat.

Edit: Ik vind het geweldig om te lezen waar jullie aan denken bij het zien van deze tekening:-)


Nu mijn kijk...

De cirkels in het midden van de tekening. Het hart: Dat zijn de vruchtjes. Zoals druiven. Ieder vruchtje kan zorgen voor een leven (druifje valt van de tros en komt op/in het zand). De gezichtjes...dat zijn zielen, een nieuw leven. Ze slapen, ieder vruchtje wacht tot hij wordt aangeraakt door een vlinder. De vlinders staan voor de zielen van mensen die ons zijn ontnomen.
Wat is geweest en wat nog moet komen...het is met elkaar verbonden, een cirkel zonder begin en einde.
Ik vind de gedachte mooi dat een ieder die overlijd...terug komt en begint aan een nieuw leven.

19 opmerkingen:

Marjanne zei

ik denk aan zomerdromen

Jacqueline zei

Bij die vlinders denk ik aan vrolijk, blij. Maar die mensen slapen... Zien ze het niet, al die mooie dingen rondom zich of ... inderdaad, ze zullen wel dromen! Misschien over al die vrolijke, blijde dingen!!

dezyo zei

Als ik koolwitjes zie, denk ik aan mijn vader.(hij is in juli 2010 overleden.) Ieder keer als ik een koolwitje zie, ervaar ik dat als een groetje uit de hemel,een steuntje in de rug, een boodschap uit de andere wereld.
Dat was dan ook het eerste wat in mijn opkwam toen ik je tekening zag. De gezichtjes staan voor mijn "struggles in life", voor alles wat ik tegenkom in mijn leven. Ik weet dat hij er toch altijd zal zijn om mij te ondersteunen...

Prachtige tekening.
Lieve groet,
DezyO

Saskia zei

Prachtig werk! Voor mij staan de vlinders voor vrolijkheid en liefde. In de gezichten zie ik iets dromerigs, maar ook 'n beetje verdriet... Misschien moeten we gewoon meer openstaan voor de mooie, eenvoudige dingen in het leven... :)
Ik kwam pas iets tegen over 'zentangle', een wijze van tekenen... en dat zie ik ook terug in je werk. En binnenkort waag ik me ook aan dat 'zentanglen'! :)

Groetjes, Saskia

jellinacreations zei

Jij helpt me wel wakker worden vanmorgen :)
Ik zie er kinderen in die op een gegeven moment het nest verlaten....
Prachtige tekening!

Angélique zei

Ik denk aan nachtvlinders.
Zal ook een heerlijke tekening zijn om met kleurpotlood in te kleuren, al hoort deze in een lijst aan de muur te pronken ;) Mooi gedaan!

jes-kap zei

Ik vind de vlinders heel mooi, de gezichten niet zo.

Gingini zei

Ik zie het als een persoon, een eenheid. Heel vrolijk en dartel aan de buitenkant, maar aan de binnenkant juist heel verlegen, afgesloten van de buitenkant.

Nee hoor, ik ben niet zo. ;)

Facts and Fairytales zei

ik denk ook aan dromen, gedachten die als vlinders wegvliegen, mooi hoor

groetjes
Brigitta

Jeanine zei

Ik denk aan de ''eeuwigheid''
Dat komt inderdaad om dezelfde reden als dezyo. vlinders en overleden personen, de vlinders fladderen om de gezichten heen om een boodschap te sturen richtig het aardse.

het is niet echt heel positief, maar dat gevoel kwam bij mij als het eerste naar boven.

Lieve Groet, Jeanine.

Anoniem zei

Ik denk aan hoe ik me deze nacht voelde...proberen te slapen maar allerlei gedachten die als vlinders door je hoofd gaan en een beetje hier stoppen, dan weer daar....ik ben uiteindelijk uit bed gekomen om op te schrijven wat ik vandaag allemaal moest doen, en toen pas zijn de vlinders tot rust gekomen en kon ik slapen.

Anoniem zei

het eerste woord dat bij mij opkwam was: vluchtig. ik weet niet waarom en het lukt me ook niet om iets anders te bedenken.
In ieder geval is het iets met fladderende vlinders en flanderende gedachten. hartelijke groeten, beerta

Anna zei

mij doet het denken aan nieuw leven na de dood, heel vredig en rustgevend.

mooi getekend!

Redeker zei

ik ben perplex van zulke 'schone' lijnen en al die vlinders, een vlinder is voor mij transformatie...eerst de rups dan cocon en dan de vlinder, van de aarde naar de hemel. en dan de gezichten erbij, voor mij meditatie...er zijn.
PRACHTIG!!!!

janetteke zei

ik denk aan bloemenkinderen en vlinders

janette

Jolanda zei

ik denk aan rust. Wat prachtig om op deze manier naar een tekening te kijken. voelen wat het met je doet, wat je ervan vindt.

Jirska zei

Als ik deze mooie tekening zie denk ik aan bevrijding van je geest.
Alle zorgen die uit je hoofd wegvliegen, en dat geeft lucht.

De slapende mensen geven met de indruk van in zichzelf gekeerd zijn. En de vlinders staan voor het open staan voor de 'buitenwereld', weer in het leven staan.

made by Mriek zei

Het eerste wat in mij opkwam was 'kleuren'.
Ik vind dit soort prenten heerlijk om in te kleuren, vandaar ;-)
Liefs,
Mriek

Irishdance zei

Het eerste waar ik aan dacht toen ik die gezichtjes zag,GEBORGENHEID.
In een cocon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...