zaterdag 23 juli 2011

Kaatje

Met trots wil ik jullie voorstellen aan een hele bijzondere dame: Kaatje^_^
Kaatje heb ik speciaal gemaakt voor ons prinsesje.

Het Blauwe Huis heeft een patroon van een hele leuke pop, een lijs met lange armen en benen: Klik. Het idee van de lange armen en benen sprak mij erg aan, ook omdat deze armen en benen te knikken zijn. Het enige wat ik niet mooi vind aan een lijs....is dat er een naadje over de buik loopt.
Ik weet het wel, daar ontkom je niet aan omdat het bovenlijf en armen uit 1 stuk gemaakt zijn (anders loopt de draadrichting van de armen niet goed)
Ik ging dus zitten en heb zelf een patroon gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik langer bezig ben geweest met het bedenken van het patroon dan de pop maken. Best spannend om zo'n idee uit te werken, je weet maar nooit of het zo uitpakt als hoe je het in je hoofd had voorgesteld.
  Ze is ruim 50 centimeter lang. Haar lijf uit 1 stuk. Haar armen en benen heb ik doorgepit zodat ze ellebogen en knietjes heeft gekregen. Haar haren zijn van ruim een bol Puppengarn gemaakt, er zit dus iets van 6 euro op haar hoofd....Maar ach, een mooie volle bos lange haren geeft toch wel een ontzettend mooi resultaat vind je niet? Kleren heeft Kaatje nog niet, dochterlief kon niet langer wachten en heeft haar tijdelijk wat andere poppenkleren aangegeven (Kaatje loopt nu dus op hoog water ;-)


I proudly introduce you to a very special lady: Kaatje ^ _ ^
I made ​​her for our princess.

I made my own pattern. I can honestly say it's harder to make a pattern than making the doll. Pretty exciting to work out an idea, you never know if it work out the way what you imagined it in your head. She is over 50 centimeter long. Her arms and legs can bend. Her hair is more then a ball Puppengarn, there's something of 6 euros on her head .... But hey, a nice full head of long hair gives a very good result, do'nt you think? Kaatje has no clothes, our daughter could not wait any longer and she gave the doll temporarily other doll clothes (pants looks like a pair of shorts ;-)

18 opmerkingen:

Moois van mie zei

dat is een prachtige pop !

Angélique zei

Wat is ze prachtig! Echt een plaatje.

De Ruijsbroekjes zei

och geweldig wat een dametje ! Ben heel benieuwd wat voor kleren zij gaar krijgen !

Craft and Tea Tienda- Taller zei

It´s so cute!!
Congratulations!!

Sigrid zei

Wat een mooie Kaatje :-)

Marjanne zei

prachtig zeg en ontzettend KNAP!! Ik ben benieuwd wat voor garderobe ze krijgt

Andina zei

Wat zal je dochter blij zijn met zo'n creatieve mama!

Anoniem zei

Het is een hele mooie dame geworden. Kan me voor stellen dat het prinsesje niet langer kon wachten.

Het Wolbeest zei

Ik vind het een prachtig poppenkind!

Susanne zei

Wauw, echt enorm mooi!

Gonny zei

Wauw, ik vind haar geweldig.

Groet, Gonny

Birgitte aka Bietje zei

Ik zag alleen het koppie van Kaatje en vond het precies een zeemeermin. Maar Kaatje heeft toch echt prachtige lange benen.
Misschien een ideetje voor een volgend exemplaar?

Unknown zei

Wat een mooi Poppenkind heb je voor je dochter gemaakt, ze boft maar met zo'n moeder !
Groet Thea

Objekte-aus-Ton zei

Beautiful and cute!

Crejann zei

Whauw wat een prachtige pop, en dat doe je allemaal zo rap, steeds als ik op je blog kom staat er weer iets nieuws op en allemaal even mooi. Het is een genot om naar te kijken.

Liefs Jann

Grietje zei

Een zeemeermin? Goed idee Bietje!
Ik heb gelijk al een idee^_^

@Creamuis: Deze week doe ik het iets rustiger aan....het is immers vakantie en NU komt het mooie weer!
U kunt mij dan vinden in de tuin, met mijn voeten in het zwembad en een doktersromannetje in de hand;-)

Evelyn' s poppen zei

Wat is je Kaatje mooi geworden zeg!! Mag ik je een tip geven? Ik hou ook niet van die naden die over de buik lopen van een lijs, ik doe het eigenlijk op een hele simpele manier. Ik laat de stof voor de buik iets langer, en inplaats van de naad op de buik sluit ik de buik als een romper, dus bij het kruis en de beentjes. Ik krijg daar een heel mooi resultaat mee en ook niet onbelangrijk geen naad op de buik. misschien heb je er wat aan, of misschien heb je het nu al zo gedaan (het is niet te zien op de foto). Succes ermee! Groetjes Evelyn

Bregit zei

Ik vind haar erg mooi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...