zondag 24 juli 2011

1+1 broek= 4 broeken

Kleine prins en hele broeken...dat is een zin die totaal niet klopt. Hij hoeft maar naar zijn knietjes te kijken en de gaten zitten er in. En elke maand nieuwe broeken kopen? Daar ga ik natuurlijk geen hobby van maken. Eerder kwam ik al met deze oplossing en vandaag toverde ik er twee broekjes bij...
Mijn lieve man heeft het liefst korte broeken van spijkerstof. We vonden ze erg aan de prijs en hebben twee spijkerbroeken in de opruiming meegenomen (ik betaal liever minder voor meer dan andersom;-)
Van deze twee broeken heb ik dus korte broeken gemaakt.

Little prince and nice pants...that's impossible. He only looks at his knees and holes appear. Buy every month new pants? Do'nt think so! Solution number 1 And today solution number 2.
My hubby prefers denim shorts but they were pretty expensive. So we bought cheaper jeans and I turned them into shorts;-)
En de broekspijpen? Ik legde een broek van kleine prins er op en gebruikte dat als patroon. Kwa lengte kwam ik net niet goed uit (of onze kleine prins heeft te lange benen of die van manlief zijn net te kort;-)
In de zak oude kleuren lagen nog twee oude joggingbroekjes. Ik heb het boord er afgeknipt (1cm onder het boord) En toen vastgespeld aan de binnenkant van de bovenkant van het broekje. Even de naaimachine laten racen en tadaa...klaar! (Let er wel op dat het boord is zoals stiek. Je moet het dus iets uitrekken tijdens het vastspelden. Speld eerst de naden vast (zijkanten en voor/achter kanten) dan het boord uitrekken tot het gelijk is aan de broek en steek daar ook wat spelden in. Ik heb een soort van een gesloten overlocksteek gebruikt).
Ik geloof dat dit één van de snelste manieren is om een hele nieuwe broek te naaien.

The remaining of the two jeans are now two new jeans for our son. He had two old jogging pants. I cut off the upside, pinned it on the inside of the new jeans and sewed it together.
I believe this is one of the fastest ways to sew a new pair of jeans.
Ben blij dat onze kleine prins weer even voorzien is van hele broeken;-)

Anyway ... I am glad that our son has whole pants again;-)

12 opmerkingen:

Sofie zei

Ik geef oude jeansbroeken ook aan mijn ma, die maakt er dan een short van voor de jongste! Leuk idee!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Een super idee. Idd meer voor minder wat een oplossing.

Anoniem zei

Wat een superoplossing en zowel de grote als kleine man natuurlijk heel blij ;o)

Marjanne zei

jeeee wat leuk!! Goed idee zeg! Ik maakte vroeger broekjes voor mijn peuters uit de mouwen van sweatshirts (die waren toen nog in de mode en mijn kinderen waren nogal klein van stuk, paste perfekt!)

Sigrid zei

Toevallig heb ik gisteren ook 2 broeken voor dochterlief uit mijn oude spijkerbroek gemaakt. Heerlijk hè, dat je het weer kunt hergebruiken ?!

Saskia zei

super idee! moet ik ook eens proberen als ik wat handiger ben met mijn naaimachine!

Jeanine zei

Wat een leuke creatieve oplossing!

Groetjes, Jeanine

softearthart zei

Cool sewing, cheers Marie

Connys Cottage zei

wat leuk.

so schatig


groetjes Conny

Rapgy zei

ik heb je blog ontdekt via een vriendin ... ik ben jaloers op je creatieve ideeën!!!! ik ga je blog zeker blijven volgen ....

Femke zei

Wat een slim idee zeg om toch nog voordeliger uit te zijn! Nooit geweten eigenlijk dat een lange broek goedkoper is als een korte...

Patricia zei

Heel erg slim gedaan. Ik ga dit ook maar eens proberen om broeken te maken die juist voor de winter zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...