zaterdag 21 januari 2012

Haakpatroon appelhoesje / Crochet pattern apple cosy

Haakpatroon Appelhoesje (apple cozy)
Gehaakt met haaknaald 6
Gehaakt met dubbeldraad (Wibra wol) en Creative Cotton voor de mond.
Haak 2x
 • Begin met een verstelbare ring.
 • Haak 6 vasten in de ring. Sluit met een halve vaste.
 • Haak 2 vasten in elke opening (12)
 • Haak 2 vasten in elke 2de opening (18)
 • Haak 2 vasten in elke 3de opening (24)
 • Haak alle.
 • Haak alle.
 • Haak alle.
 • Haak alle.
Als je de twee delen gehaakt hebt, naai je de delen aan elkaar. Laat de opening groot genoeg om er een appel in en er weer uit te halen. Haak (ook gewoon met haaknaald 6) een toer vasten met Creative Cotton rondom de opening, dit is de mond. Let op dat je niet strak haakt! Onderaan de mond haak je een aantal losse wat als lusje dient om het straks te kunnen maken. De lengte van de ketting is afhankelijk van de grote van je knoop. Ik heb een ketting gehaakt van 6 losse. Hoe je dit precies haakt: Als je in het midden onderaan bent gekomen, haak je 6 losse. Dan steek je de naald in de eerste losse en haakt een halve vaste. Dan ga je weer verder met de mond door een vaste te haken in de volgende opening. Je haakt verder met vasten en aan het einde werk je het netjes af (zie hier)
Naai midden boven een knoopje en borduur er de ogen op. Je appelhoesje is klaar!
Free Apple Cosy Crochet pattern
Hook No. 6  Use double thread and a sigle thread Creative Cotton for the mouth.

Crochet 2x
 • Start with a magic ring.
 • Crochet 6 sc in ring
 • 2 sc in each (12)
 • 1 sc, 2 sc in next sc, repeat 6 times (18)
 • 2 sc in the third sc repeat 6 times (24)
 • Crochet all.
 • Crochet all.
 • Crochet all.
 • Crochet all.
 • Crochet all. Cut thread and weave in loose end.

When you've hooked the two pieces, you sew the pieces together. Keep the opening  large enough to put an apple easily in and out. Hook (hook size 6) with Creative Cotton around the hole (sc), this is the mouth. Note that you do not crochet tightly! (otherwise the apple will not fit back in to the cosy).  Crochet a chain below, this loop is for closing the cosy. The length of the chain depends on the size of your button. I crocheted a chain of 6. How exactly this hook: If you've come down in the middle, hook a chain of 6. Then insert the needle into the first ot the chain and crochet a slip stitch. Then you continue with the mouth by crochet into the next opening (sc). Now crochet all the way around, cut thread and weave in loose end.
Sew a button (top cente)r and make some eyes. Your apple cosy is finished!
 If you crochet this cosy and show it on the internet (your blog, website, forum), please link back to this pattern. The pattern is for personal use only. Tell me if you made this cosy, I'm happy to see the result on your blog. Don't have a blog? Send me an email.
 Have fun with the pattern ^ _ ^
Als je jouw gemaakte appelhoesje op internet zet (je blog, site of op een forum), zet er dan even de link van het patroon bij. Het patroon is voor eigen gebruik. Vertel mij even als je hem gemaakt hebt, ik kom met plezier het resultaat op jouw blog bekijken. Heb je geen blog maar wil je het toch laten zien?
 Stuur mij dan een mailtje.
Heel veel plezier met het patroon^_^

20 opmerkingen:

Sara Francina zei

die zijn leuk! Moet ik maar op mijn lijstje zetten van dingen die ik in 2012 wil maken!

Groetjes Franca

Het Wolbeest zei

Wat Leuk! Groetjes, Alexandra

Andina zei

Bedankt weer voor je leuke patroontje!

jumare zei

weer iets voor op de to-do lijst. Dank je wel.

Muisje zei

O, wat een schatjes,ook leuk om te trakteren.

groeten Herma

Gingini zei

Dankjewel!! Hij is hartstikke leuk!! :)

Riitta Sinikka zei

I love these things!! Have a happy day! Greetings Riitta Sinikka.

Céline zei

Hoi Grietje, wat leuk, ik denk dat mijn dochter dit erg leuk vind om te trakteren, haaaaaa, moeders weer aan de slag. Nog gefeliciteerd met je gewonnen give-away afgelopen weekend. Zag je naam voorbij komen. Ben benieuwd wat je 1e ding gaat worden uit dat boek, groetjes Céline

Tante Titi zei

hoi Grietje

Wat een leuke appelhoesjes! Ik heb al eens een hoesje gehaakt van een patroon van www.hakeniship.nl maar ik deze ook zeker een keer haken.

Groetjes Tante Titi

handysandy zei

Hallo Grietje, wat weer aardig van je om het patroon te delen! Het is een superleuk idee voor een gezonde tractatie. Groetjes, Sandra

Jolanda zei

Die ga ik zeker maken! Voor mijn dochter Sarah. Zij neemt altijd fruit mee naar school. Wanneer het af is, plaats ik een foto op mijn blog. Tot die tijd heb een ik een link op pinterest gezet.

My fit and healthy life zei

Ik heb geprobeerd hem te maken, maar hij viel veel te klein uit (er paste net een mandarijntje in, hahaha)
Nu las ik iets over dubbel draad.
Begrijp ik goed dat je met 2 draden tegelijk haakt?

Grietje zei

Dat klopt helemaal. Ik heb de appelhoesjes gehaakt met twee draden Wibra wol (dan gaat het lekker snel en voor je het weet heb je een hele berg hoesjes gehaakt^_^
Een mandarijnhoesje is ook leuk;-)

Anoniem zei

wat een geweldige hoesjes!!! Alle dingen op je blog zijn leuk. ik heb de paddenstoel gemaakt :) en deze ga ik zeker weten ook maken

amigurumi patronen zei

Wat een geweldig patroon! Deze ga ik ook zeker proberen. Bedankt

Groetjes
Janneke Heijnoord

W. zei

Leuk! staat op mijn to-do lijstje.

W. zei

Ik kwam er steeds niet uit.. dus heb ze enkel gehaakt en wat rijen toegevoegd. Had nog wel een vraag, wat voor formaat appel gebruik je?

Willeke

jacqamigurumi zei

Hallo grietje!
Toevallig zocht ik naar een amigurumipatroon van een duifje dat ik voor een vriendin wil maken, die daar zo gek op is. Ik zag deze site en ben dolenthousiast! Wat een schattige diertjes! Ik maak al een hele tijd amigurimi's , die ik allemaal weggeef en kan nu weer een paar nieuwe maken. Bedankt!

Groetjes, Jacqueline

Unknown zei

Wow ze zijn echt super schattig!! Was vanmiddag begonnen en hij is al meegenomen door het buurmeisje die er gek op was! Hahaha morgen dus maar snel 2 maken voor mijn mooie meiden! Leek me leuk om er varkensoortjes op te maken haha en misschien ook nog een krulstaartje!
Dank voor het delen!

Unknown zei

Ik heb er ondertussen alweer 2 af! De ene is bij mijn buurmeisje en met de 2e heb ik een varkentje gemaakt! Ga nu voor een rode met witte stippen!! Je kan ze zien op mijn blog! Dank je wel voor het delen!
http://dedeeltjes.blogspot.nl/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...