zaterdag 17 november 2012

Voor opa: Tekening DA-COSTA

Opa is deze week 70 jaar geworden, vandaag gaan we er heen om zijn verjaardag te vieren.
Als jonge man heeft hij op de DA-COSTA gevaren, voor hem tekende ik speciaal 'zijn' boot. Het is een zwart wit tekening geworden. De voorbeelden die ik had...waren alleen maar zwart wit foto's. Ik vond het erg moeilijk om hem te tekenen. De foto's waren erg onduidelijk en omdat ik totaal geen verstand heb van dat soort schepen (of welk schip dan ook), is het erg moeilijk om daar een compleet beeld bij te krijgen.
Vorig jaar had hij het al eens aan mij gevraagd maar ik had zoiets van, dat komt wel een keertje. Ik vind het niet leuk om iets te geven waarvan een ander weet wat het is. Dat ik het nu gemaakt heb, heeft ook een een andere rede. Mijn schoonvader is ziek en zal niet meer beter worden. Een heel raar idee aangezien er niks aan de buitenkant te zien is. Omdat hij graag een tekening wilde van de DA-COSTA leek het mij een goed idee omdat nu te doen. We weten nog niet hoe het allemaal gaat lopen. Volgende week gaan we naar het ziekenhuis en horen we meer. Vandaag is het een dag van genieten. Vandaag de aankomst van Sinterklaas en daarna door naar de verjaardag van opa.

26 opmerkingen:

Unknown zei

Jeetje, vervelend te horen dat hij niet meer beter wordt. Ik vind je tekening wel echt heel erg goed gelukt zeg! je ziet details. Leuks gedaan! Knap hoor!

Stins zei

Mooi kado hoor... Wel een beetje dubbel nou hij zo ziek is hè ? Extra speciaal! Maak er een mooie dag van en een fijn weekend, groetjes van Mirjam.

marga1 zei

De tekening is schitterend geworden.
Daar mag je echt trots op zijn.
Dat je schoonvader zo ziek is, is erg maar hij zal hier vast erg blij mee zijn.
wens jullie voor volgende week sterkte.

Groetjes
Marga

Unknown zei

Oh die tekening is prachtig! Ik hoop dat jullie kunnen genieten vandaag ;) sterkte voor volgende week!

Annerieke zei

Prachtige tekening!
Heel veel sterkte en toch ook veel plezier vandaag.

Mevr. Snoeshaan zei

Jeetje, wat een heftig nieuws moet dat zijn! Ik hoorde pas dat een vriendinnetje haar vader gaat verliezen en ben daar ook wat van slag door, ik kom in de leeftijd dat de generatie boven me weg gaat vallen en dat is enorm confronterend...

Mooi dat je de boot van je opa getekend hebt, en dat heb je echt heel goed gedaan! Wat zal hij trots zijn op zijn kleindochter!

Sterkte de komende tijd, en ik hoop dat je vandaag wat kunt genieten!

X

Nicole zei

Een mooi berichtje met een beladen ondertoon. Wat goed dat je aan de tekening begonnen bent en het zo mooi gemaakt hebt. Welgemeende complimenten!
Veel plezier vandaag, maak lekker lol met elkaar. Wat er daarna gebeurd weet niemand dus enjoy!

Maddy zei

Jemig wat heb jij dat knap getekend zeg!! Heel fijn dat je het in ieder geval nog voor hem hebt kunnen doen en wat zal hij hier enorm blij mee zijn!! Vandaag genieten en voor de komende (onzekere?)tijd sterkte!! Grtzz..Maddy

Hobbyrita zei

Schitterende tekening, Je hebt echt talent! Wel erg dat je weet dat hij nu niet meer beter wordt. Toch nooit wanhopen en geniet van elk moment met hem dubbel nu je het weet. Hopelijk valt het mee in het ziekenhuis en komt er toch iets positiefs uit, wie weet, nooit wanhopen. Ook ik ben er nog na 18 jaar geleden borstkanker te hebben gehad. De geneeskunde kan veel en staat niet stil.
Sterkte, rita.

Gerda zei

Via via op je blog gekomen, erg leuk. En wat een prachtige tekening, goed dat je het nu gemaakt hebt. Ik wens jullie veel plezier, en sterkte.
Groetjes, Gerda

Unknown zei

Wat heb je dat mooi gemaakt! Dubbel, verjaardag en ook nog ziek zijn. Maar daardoor een extra mooi cadeau.

ineke zei

prachtige tekening !
daar zal die vast blij mee zijn.
wens je schoonpa sterkte.

Annemieke zei

Wauw, prachtig hoor, daar zal je hem heel veel plezier mee doen! Sterkte de komende tijd...

Studio Wien-art zei

Dag Grietjes,
Wat ontzettend mooi getekend!
Veel plezier met geven!
Groetjes, Corine

Ria's Creaties zei

Een mooi kado,wat is hij prachtig gelukt.Daar is je schoonvader vast heel blij mee,ik wenst je een prettige dag toe.
En de komende week heel veel sterkte.Groetjes ria.

Elly Geenjaar zei

helemaal ontroerd, toch nog "zijn schip" We hopen van harte Grietje,
dat je schoonvader een lijdensweg bespaard zal blijven en wat kan je mooi tekenen, een gave hoor. Mijn man wordt over 3 mnd. 70 en als ik kon tekenen tekende ik de onderzeeboot waar hij op gevaren heeft. Ik wens jou, je man heel veel sterkte voor de komende tijd.
Lieve groetjes Elly

haakYdee zei

Erg mooi geworden Grietje, je hebt erg veel creatief talent.
Sterkte gewenst van deze volger,
Yvonne

Hitsje zei

Prachtig!
Wat mooi getekend!
Ik ben benieuwd wat hij er van vond.

Groetjes Hitsje

Dinaz ♥ zei

Heel mooi getekend!!!
Zal Opa vast heel blij mee zijn!!!

Knap werk hoor!

Groet Dinaz ♥

Angeline zei

Wat een een vervelend nieuws zeg!Maar je tekening is geweldig en ik denk dat hij er wel heel blij mee zal zijn dat je stiekempjes toch nog voor hem de Da Costea hebt getekend en ik vind hem erg mooi gemaakt!Heel veel sterkte met opa!

lieve groetjes
Angeline

Angeline zei

p.s;Grietje weet jij hoe je een pdf bestandje kan uploaden of voor andere volgers in beeld kan krijgen in blogland?Heb al vaak gezocht en gekeken,maar kan het niet vinden,zoals jij bijvoorbeeld je link naar het patroon van het engelse petit fourtje?

nogmaal groetjes
Angeline

Angeline zei

Hoi Grietje,

Het is me inmiddels gelukt een patroontje in pdf bestand te kunnen linken op mijn blog zodat liefhebbers het kunnen downloaden!;-)Ik had beter eerst gelijk kunnen google i.p.v al zo vaak zitten zoeken en jou lastig te vallen,ha,ha...

groetjes
Angeline

Lenie zei

Wat een prachtig en persoonlijk kado, hij zal hem fantastisch vinden. Ben net volger geworden en je maakt prachtige haakkunstwerken.
Veel sterkte ook toegewenst en groeten Lenie

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor jullie allen. Een waar kunstwerk heb je gemaakt.....top. Groetjes Eline.

marion zei

en hoe vond hij de tekening? Vast prachtig, want dat is hij

Laura zei

Wat een prachtige tekening heb je voor opa gemaakt. Heel erg knap! Veel sterkte voor volgende week. Groetjes Laura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...