donderdag 27 augustus 2015

Mesh vest van Lion Brand

 Dit patroon is afkomstig van Lion Brand en is hier terug te vinden. 
Je moet je geloof ik wel eerst registreren maar dat is geheel gratis.
Ik heb hem gehaakt van Ezra garen van de Wibra. Gehaakt met haaknaald nr3. Normaal is het een patroon voor volwassenen, eigenlijk hoopte ik dat maat 152 wel te maken was uit de grootste maat wat aangegeven staat in het patroon. Maar als je de grootste maat aanhoud...haak je met dit garen een peuter formaatje;-)
Ik heb het patroon flink groter moeten maken (na drie keer uithalen zat ik eindelijk goed). 
Maat 152, er zitten twee bollen Ezra in, ik heb niet echt veel gebruikt van de tweede bol.
Nog even een foto zonder het model;-) Er hoort eigenlijk nog een rand omheen (zij-kanten en langs de hals), deze randen heb ik afgewerkt met vasten.

7 opmerkingen:

Margaret zei

Het vestje ziet er prachtig uit. Met die rand van vasten is hij mooi afgewerkt. Al dat gepuzzel met patronen om een goed passend kledingstuk te krijgen weerhoud t me er meestal van. Knap dat je het zo goed voor elkaar kreeg.

Groetjes, Margaret

Dinah zei

Snoezig vestje is het geworden. Lijk tme nog knap lasig om een patroon zo te maken dat het past... Maar het is je aardig gelukt...

Lieve groet, dinah

Anoniem zei

Al een tijdje zocht ik naar een simpel vestje om een effen T-shirt wat äantekleden" Toe ik jouw mesh vest zag was dat precies wat ik zocht. Maar ik begrijp jouw tekst over maat 152 niet. Het patroon begint bij maat S En is het inderdaad gewoon een rechte lap met twee (arms)gaten? Van hals naar taille gehaakt? Ik kom er nog niet helemaal uit. En dat terwijl het als gemakkelijk genoteerd staat en ik een redelijk ervaren haakster ben. Ik hoop dat je me kunt helpen. Hartelijke groeten, Beerta.

Lieneke van Vuuren zei

Wat een mooi vestje, leuk!!

DELETED zei

Leuke blogje! ik zag u via andere blogster, zo gaat het hier op blogland
ik volg meestal blogjes die dezelfde hobby,s hebben als ik
ik vind het inspirerend , hoe een ieder iets apart heeft te delen

Groetjes ♥

Grietje zei

Dag Beerta,

Je begint bij de bovenkant als een rechte lap. Dan moet je op een gegeven moment voor het armsgat zoveel steken overslaan, een aantal steken haken en voor het tweede armsgat weer een aantal steken overslaan.
Het patroon is bedoeld voor een volwassene, gehaakt met dikker garen. Het garen wat ik gebruikt heb, is vele malen dunner. Toch moest ik het patroon aardig vergroten om het te laten passen bij mijn dochter;-)

Anoniem zei

Hartelijk dank voor je antwoord. Dat van de dikte van het garen had ik op een gegeven moment ook al uitgevogeld. Nu begrijp ik het patroon, inderdaad erg gemakkelijk. Jouw foto's helpen ook. Ik zal met mijn garen eerst maar een proeflapje maken. Hartelijke groeten, Beerta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...