zaterdag 13 februari 2010

Sinaasappelkantjes

Regelmatig bakken wij koekjes en ook mislukt er wel eens wat. Deze koekjes zijn zo ontstaan. Ze geven het idee van boterkoek en ze zijn zooooo ontzettend lekker! Ik wil mijn recept met jullie delen zodat jullie zelf kunnen ervaren hoe lekker ze zijn.
Recept sinaasappelkantjes
  • 200 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • geraspte schil van 1 grote sinaasappel
  • eventueel een snufje zout

Oven voorverwarmen op 180 graden (ik heb een elektrische oven)
Snij de boter in kleine stukjes en meng het met de suiker en het bloem. Dan kneed je het sinaasappelschaafsel erdoor (dit gaat naar smaak en je kunt er dus eventueel wat minder/meer in doen). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg het deeg daar op. Druk het deeg plat tot het een halve centimeter hoog is. Het moet ongeveer 15 minuten in de oven, het is goed wanneer het een beetje gelig gaat zien. Haal de plaat uit de oven en wacht tot het iets is afgekoeld, snij de grote plak in vierkanten en laat ze verder afkoelen. Presenteer de koekjes met de onderkant naar boven.




We bake a lot of cookies and sometimes it fails. These cookies are created this way. And they are soooo nice! I want to share my recipe with you so you can experience the great taste yourself.
Recipe Orange squares
  • 200 gram flour
  • 250 grams butter
  • 140 grams white caster sugar
  • grated rind of 1 large orangea
  • little bit salt (is not really necessary)
Preheat the oven to 180 degrees (I have an electric oven)
Cut the butter into small pieces and mix it the sugar and flour (and perhaps i little bit of salt). Then you knead the orange rind through it (this goes to your own taste). Lay a sheet of greaseproof paper on a baking sheet and place the dough on it. Press the dough flat to a half centimeter high. It takes 15 minutes in the oven, when the dough is yellowish like, then it's time to put it out. Remove the plate from the oven and wait until it has cooled slightly, cut the big piece into squares and leave them to cool further. Serve the cookies with the bottom up.

2 opmerkingen:

Ozowiezo zei

Mmmmmm -sounds real yummie!

Next week, we're gonna try almondflower and mandarin cake, a recipe by Nigella Lawson, I think it might look about the same as this one ;-)

Tineke zei

Jummie jummie Grietje. Wat een verleidelijk recept. Ik ga het zo meteen uitproberen alle ingrediënten heb ik al in huis. Dank je wel! Fijne zondag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...