woensdag 18 augustus 2010

Haakpatroon bloemen onderzetters

Gehaakt van fijn haakkatoen met haaknaald 2
Haak 7 losse en sluit de ring met een halve vaste.


  1. Haak 2 losse en dan 11 vasten in de ring. Sluit met een halve vaste in de tweede losse van het begin van deze toer.

  2. Haak 3 losse * haak 2 losse en dan een stokje in de vaste van de vorige toer* herhaal wat tussen de sterretjes staat (Je hebt straks 11 stokjes en de drie losse die tellen als een stokje). Op het einde haak je twee losse en sluit je met een halve vaste in de derde losse van het begin van deze toer.

  3. Haak twee vasten om het eerste boogje, *haak nu 12 losse en dan weer twee vasten maar dan in het volgende boogje. Haak in het volgende boogje twee vaste*  Herhaal wat tussen de sterretjes staat. (Je krijgt zo 6 bogen van 12losse) Aan het einde sluit je als volgt: Je ziet de twee vasten van het begin van deze toer (links van je werk), in deze twee vaste maak je een halve vaste.

  4. Haak 15 vasten om de boog, dan haak je een halve vaste in het 4de V-tje (vierde vaste van de vorige toer) Ga zo door tot je alle bogen gehad heb. Let op dat je bij de laatste eidigt met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer. Je knipt het draad nu af en pakt er een andere kleur bij.

  5. Begin met *1 vaste in de derde vaste van de vorige toer, haak een vaste in de volgende, haak een half stokje, haak een half stokje, haak 2 stokjes (in 1 opening), haak 3 dubbele stokjes (in 1 opening), 2 stokjes (in 1 opening), een half stokje, een half stokje, een vaste, een vaste.* Je hebt nu 1 bloemblaadje gehad. Ga naar het volgende boogje en begin weer met een vaste in de derde vaste van de vorige toer, let er op dat je het draad strak houd voor je de vaste haakt. Zo zullen de bloemblaadjes van blad tot blad mooi aansluiten. Ga zo alle boogjes langs. En sluit met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

  6. Haak *een vaste in de tweede vaste van de vorige toer. Haak een vaste (in het halve stokje van de vorige toer) Haak een half stokje in de volgende, haak een half stokje in de volgende, haak 2 stokjes (in 1 opening), haak 2 stokjes (in 1 opening), haak 3 dubbele stokjes (in 1 opening), haak 2 stokjes (in 1 opening), haak 2 stokjes (in 1 opening), haak een half stokje, haak een half stokje, haak een vaste, haak een vaste.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat en let er weer op dat wanneer je naar het volgende blad gaat...je het draad mooi strak houd zodat het tegen elkaar komt. Nu alle draadje afwerken en wegwerken. Je bloemen onderzetter is klaar! Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om een tas mee te versieren ;-)
Ik zou het erg leuk vinden dat als je hem hebt gemaakt...mij dat even laat weten zodat ik op jouw blog een kijkje kan nemen. Als je geen blog hebt, kun je een foto naar mij mailen.

Heel veel plezier met maken ^_^ 

11 opmerkingen:

Marijke zei

mooi!mag

Carla zei

Grietje, dank je wel voor deze verrassing. Erg leuk!!
Groetjes Carla.

Nonnelien zei

Op mijn blogstaat een award voor je voor je klaar. ik hoop dat je hem accepteert
Groetjes Eugenie

Handysandy zei

Door m'n vakantie je give away gemist, maar fijn dat je het patroon deelt! Wat leuk dat je je oude machientje (met doos) nog hebt en dat íe 't nog doet! Groetjes, Sandra

anneke zei

dank je wel voor dit patroontje!
ik ga het zeker eens proberen.

Manou zei

Ah, echt blij dat je deze deelt!! Merci voor je link!

Carla zei

Hi

This is a gorgeous pattern.

Do you possibly have an English version that I could post on my blog? (and link back to your blog)

Carla

Rema designs zei

Superbedankt voor het leuke patroon en de duidelijke uitleg ik ben nog maar net aan het haken maar hij is gelukt een paar foutjes maar het mag geen naam hebben

Groetjes rebecca

Grietje zei

Wat knap Rebecca! Dit is niet het simpelste patroon om mee te beginnen.

Moon zei

Het patroon van deze mooie bloem heb ik gebruikt voor de laatste bloem in mijn februariproject, zie http://desierkip.blogspot.nl/2013/02/final-flower.html

Groetjes, Simone

Kirsten zei

Hi.
I have made this beautiful little flower coaster in Norways national colors for our National day that was yesterday. I love this pattern. I had to use Google translate to understand what to do.
I posted it on the Facebook-page Crochet/Hekel Mandala CAL 2016
Thank you for sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...