dinsdag 11 oktober 2011

Gat in spijkerbroek dichten

Het lijkt ook wel of de spijkerbroeken steeds dunner worden. Naar mijn idee waren ze eerder (toen ik klein was) van een veel betere kwaliteit. Het is echt ongelooflijk, onze kleine prins kan nog geen twee weken met een nieuwe spijkerbroek doen, één keer vallen en er zit alweer een gat. Zoals ik al eerder schreef is het een euvel waar we maar niet vanaf komen. Vandaag wil ik jullie nog een manier laten zien hoe je een gat kunt dichten;-)
Knip een lapje en speld het aan de binnenkant tegen de plek. Trek de broekspijp voorzichtig op/over je naaimachine. Naai streepjes naast elkaar (Eerst heen en dan achteruit, voetje optillen en dan daarnaast weer vooruit en dan weer achteruit enz. enz.). Dit doe ik omdat je niet de broekspijp kunt draaien op de naaimachine, de broekspijp van onze prins past net over de vrije arm heen.
Deze broek is klaar voor de volgende ronde;-)

12 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Dank voor de tip.... ook ik heb zo een knul of liever gezegd... ook ik heb tig broeken van waardeloze kwaliteit in de kast met een lekker gat op de knie. 1 x vallen en er zit een gat in. En de strijkapplicaties moeten wel een steekje, dat is dus handwerk. Dit is beter .... en nog stoer ook.

Carla zei

Hier gaan de broeken van de jongens altijd op dezelfde plek kapot, nl. net onder de knie (nee niet op de knie). Als het een broek is met meerdere zakken erop, haal ik een zak los en zet die op de kapotte plek, en anders een lapje dat er erg op lijkt. Ik haal dan altijd de binnenzij van de pijp los, en naai die later weer dicht. Die broekspijpen zijn zo smal, die krijg ik echt met geen mogelijkheid onder de naaimachine.

Zaanse Zolder zei

Inderdaad, zoals Carla zegt, die broeken gaan kapot net onder de knie.
Denk wel dat het me lukt om die pijp om de vrije arm te krijgen. Puf puf ik heb wat te doen!

Marjanne zei

ja ik vind dat schoenen ook veel minder lang meegaan dan vroeger, daar heb je zeker niets op,

Nancy zei

Dank je voor de tip. Nou valt het bij ons prinsesje wel mee, maar het is altijd handig. De broeken zijn tegenwoordig veel dunnen, ik wilde ze in mijn jeugd niet aan omdat ze te dik en te stug waren, dat valt tegenwoordig heel erg mee.

Judith zei

Haha! Voor het eerst heeft mijn mannetje van 5 in 4 broeken achter elkaar een gat bij zijn rechterknie (huh, waarom alleen aan die kant?). Ik vind dit een super oplossing!!!! bedankt!

esther zei

dat van die kapotte plekken zijn heeeeeel herkenbaar.
ik haal vaak van de oude broeken de kontzakken eraf en als er in een nieuwe broek een gat zit naai ik die weel op het gat.
staat ook altijd leuk.
maar dit is ook een hele goed oplossing

Het_Voske zei

Ja, inderdaad. Spijkerbroeken van tegenwoordig slijten zeer snel. Zo zweer ik altijd bij spijkerbroeken van de H&M want ze zitten heerlijk. Eén nadeel na een jaar valt er een gat in het kruis en zie dat dan maar eens op te lossen......

Hallo Peetje zei

Heb er nu geen last meer van , de zoon is al 21, maar kan me nog goed herinneren kapotte knieen, of bij de kont. tja jongens zijn gewoon wat wilder, ik denk niet dat het aan de spijkerbroeken ligt ;-)

Anoniem zei

Goeie tip. Het gat was zo groot dat het niet heel mooi meer werd toen ik er een lap achter naaide, maar het zag er wel lekker 'urban' uit.

Anoniem zei

Neem eens een kijkje op www.breakid.com. Hier verkopen ze super sterkte broeken voorzien van slijtvaste kniestukken.

Sanne zei

Met een gat in je broek ben je tegenwoordig hartstikke hip hoor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...