woensdag 8 juli 2015

Zeeptasje van granny's


Deze week, de laatste week voor de kindjes op school. Nog even door bikkelen en dan is het ein-de-lijk vakantie;-) Voor de juffen maakte ik een zeeptasje.
Een last minute ding want deze granny's zijn super snel gehaakt.
Hoe? Je haakt 2 granny's met niet te dun katoen (zoals Creative Cotton) met haaknaald 3.
Naai op 1 kant een gehaakt bloempje (stop na het enkele gedeelte, staat in het patroon) en haak dan met vasten de helften aan elkaar. Dat is dus zijkant, onderkant en nog een zijkant. Op de hoeken haak je 3 vasten om mooi de bocht om te komen. Eenmaal boven haak je nog een rand vasten om de bovenkant heen (rond natuurlijk want anders heb je geen opening meer). het einde afwerken doe je op deze wijze.
Dan het touwtje. Maak een verstelbare ring. Haak 5 losse, een halve vaste in de ring. Herhaal dit nog eens 4 keer. Haak nu een ketting van 65 losse. Haak 6 losse en steek de haaknaald in de 6de losse vanaf de haaknaald geteld. haak nu 5 losse en maak een halve vaste in de opening waar je de eerste halve vaste gehaakt hebt. Herhaal dit nog twee keer. Knip het draad door en kijk aan de achterkant. Je ziet dan allemaal streepjes bij elkaar, hier rijg je doorheen met de naald en trekt het draad dan aan (kijk naar de foto hierboven). Op deze manier ziet het begin en het einde van het touwtje er hetzelfde uit!
Nog even door het zakje rijgen en natuurlijk het stukje zeep er in (gewoon handzeep formaat).
Nog even het patroon van de Granny. Je haakt voor het zeeptasje 4 toeren zoals op de afbeelding. Als je dunner garen gebruikt is het misschien nodig om de granny groter te haken (en kleiner wanneer je met dikker garen haakt).
En beste mensen....iedereen een hele fijne vakantie^_^

5 opmerkingen:

Dinah zei

Lief klein cadeautje.

Lieve groet,dinah

Het Voske zei

Ah wat lief!

Patricia zei

Dat is een leuk afscheidscadeautje voor de juffen!
Ik wens jullie alvast een hele fijne vakantie!

Unknown zei

Wat een lief cadeautje zo'n geurzakje .
Bedankt voor het patroontje .
Groet Geertje

Linda zei

Wat een leuk en lief idee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...