dinsdag 20 juli 2010

Mijn zandkoekjes recept: Het koekje dat nooit mislukt



Wat heb je nodig:
(Verwarm de oven voor op 170 graden)

160 gram bloem
120 gram boter
80 gram witte basterdsuiker
snufje zout

Snij de boter in stukjes, gooi de bloem witte basterdsuiker en het snufje zout er bij. Nu lekker met je handen kneden tot er geen boter meer te zien is.
Deeg uitrollen en uitsteken met een vormpje. Dan de oven in voor ongeveer 20 min, als ze (goud) lichtbruin zijn...zijn ze klaar. Haal de koekjes van de bakplaat en leg ze plat neer waar ze verder af kunnen koelen.
Je kunt dit deeg ook als basis gebruiken, doe er wat kaneel in, of vanillesuiker, of koekkruiden, of een beetje citroen, of... Verzin maar wat ;-)


Never fail cookies
(Preheat the oven to 170 degrees)

160 grams flour
120 grams butter
80 grams caster sugar
pinch of salt

Cut the butter into small pieces, put all ingredients in a bowl and knead until the butter is gone.
Roll out the cookie dough and make shapes with a cookie cutter. Then they go into the oven for about 20 minutes, when they are (gold), light brown ... they are ready. Remove the cookies from the baking sheet and lay them down flat where they could cool off further.

Nog 1 tip, als er kinderen zijn die graag mee willen helpen...verdubbel dan het recept ^_^
1 more tip, if there are children who want to help...double the recipe ^ _ ^

4 opmerkingen:

Daan zei

Lief en Lekker!!

Ik bak wel eens een cake, enkel om de beslagkom uit te likken ;-)

Annemiek zei

Dankjewel voor dit fijne receptje. Koekjes bakken met kinderen is zo leuk!!

Carla zei

Dat ziet er heerlijk uit Grietje, het proberen waard, dank je wel voor het recept.
Groetjes Carla.

Julie zei

Looks really simple, I may have to try this:
Thank you for participating in Show Your Stuff Blog Hop, You are invited to come back:
http://juliejewels1.blogspot.com/2012/05/show-your-stuff-24-bread-machine-banana.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...